Skal du bruge nogle gode græsfrø?

Har du set en brun græsplæne?

Ja det har du, hvis du bemærkede, hvilken farve græsset i Danmark fik i løbet af sommeren 2018. Det var den ene måned efter den anden med høje temparaturer, masser af sol og absolut ingen regn. Altså kort sagt, en cocktail som græsset ikke var begejstret for.

Stille og roligt mistede græsset sin grønne farve, og blev i stedet for brunt og kedeligt at se på. Hvis man ikke vidste bedre, ville man tro at, græsset var gået ud. Det havde ikke været godt, for så skulle der anlægges tusindsvis af nye græsplæner, parker og andre græsarealer.

Det er nemt at få en græsplæne med græsfrø

Heldigvis fik græsset sin farve igen, efterhånden som sommeren ebbede ud, og der kom regn og lavere temperaturer. Faktisk gik det ret stærkt med græssets forvandling.

Og det var alle, som har brug for deres græs naturligvis glade for. Tænk på haveejere, golfbaner, parkearealer,  fodboldbaner eller offentlige landområder. Det er nogle af de områder, hvor græsset gerne skulle være fint og grønt, og hvor der er nogle personer, som passer og plejer græsarealerne.

Mange af de personer har været med til at anlægge de flotte græsplæner, ved omhyggeligt at så græsfrø og pleje jorden, så frøene stille og roligt kunne vokse op. 

Hvilke typer græsfrø skal du benytte? 

Når du skal til at så græsfrø, bør du være opmærksom på, hvilken type frø du vælger. Og det gælder, uanset om du er privatperson eller måske professionel gartner. Vær eksempelvis opmærksom på, om du har behov for særligt robuste frø til industriarealer og byggegrunde, eller finere græssorter til eksempelvis golfbaner.

Det kan også være særlige blandinger til våde områder, eller blandinger til tør og sandet jord.

Tænk godt over dit valg, næste gang du skal så græsfrø. For græsset skal måske kunne holde til en lang og tør sommer uden regn. 

 

Troels Nielsen