Hvordan indretter du en scene?

Det lyder nemt at sætte en scene op, men der er nogle ting du skal overveje og planlægge først. For eksempel skal du tænker over hvor mange publikummer der kommer. Hvor meget plads du har til rådighed. Om scenen skal flyttes til andre lokationer osv.

Derudover skal du overveje lys, varme og vejr hvis du sætter den op udendørs. Der er mange hensyn at tage. Lad os se nærmere på hvad du får brug for.

Hold dig til letvægt

Det er som udgangpunkt en god idé at holde dig til ting der ikke er for tunge. Det kan hurtigt skabe en dårlig stemning når tunge sceneelementer skal løftes rundt. Især hvis det er skuespillerne selv der skal gøre det tunge arbejde.

Det er svært at finde folk til at løfte fra gang til gang. Blomsterkummer er populære rekvisitter til scener, men husk at de skal kunne flyttes rundt på. Sørg for at have folk der kan klare opgaven.

Scenetæppet vejer

Et scenetæppe er pænt tungt. Det kan nemt vejer 35-50 kilo alt afhængig af hvor stort det er. Sørg for at tæppet er nemt at transportere og sætte op. Overvej om scenens tæpper kan sættes op i mindre stykker i stedet.

Scenetæpper er typisk lavet af moltonstof. Det en type stof der holder lyset ude og er lydabsorberende. Samtidig er det brandhæmmende. Det betyder også at det er et meget kraftigt stof.

Du kan se molton scenetæpper hos Sunstill.

Tænk anderledes

Et godt tip er at lade være med at se scenen som en traditionel scene. Forestil dig hvilken funktion den har i opsætningen og byg det op som du vil have det ser ud.

Men lad være med at rode. Hele opsætningen skal være uden overflødige rekvisitter og udstyr. Det giver den bedste oplevelse.


admin