Romantisk brugskunst er altid populært

Hvem kunne ikke tænke sig lidt mere romantik i hverdagen? – Du kan starte med indretningen af dit hjem. Der findes et væld af romantisk brugskunst som kan pirre til sanserne og give den varme trykke følelse af at være hjemme.

Romantik er meget mere end en kærlig partner. Romantik er også de aktiviteter vi kaster os ud i. For eksempel en god middag eller en tur i teateret. Men romantik er også en stil med historiske rødder. Og du kan give dit hjem et romantisk strejf med pyntegenstande og møbler.

Romantikkens historie – ganske kort

Den romantiske stil har sin plads i historien i Europa omkring det 18. århundrede. Forestil dig Louis XV’s tid og hoffets himmelsenge og blomstrede tapet. Møbler og brugskunst var tung af karakter. Men gennem tiden udviklede den romantiske stil sig.

Særligt efter anden verdenskrig tog stilen en drejning og fik et blødere og mere feminint udtryk. I dag har romantisk brugskunst sine rødder i historien, men er blevet lettere og mere afslappet.

Vigtigste kendetegn

Moderne romantiske møbler og brugskunst er kendetegne ved at have et behageligt og indbydende udtryk. Der er lækre runde detaljer der ofte er inspireret af blomster og naturens planter.

Det er bestemt ikke en minimalistisk stilart, men den er heller ikke overdrevet tung. Romantikken har en del pyntegenstande og giver derfor mange muligheder for at indrette sit rum. Den er præget af blomstrede mønstre og bløde stoffer. Lige fra møbler, gardiner til vaser og nipsgenstande.

Tips til indretning

Den bedste måde at finde inspiration til indretning er at gå på opdagelse. Hos for eksempel Hos Fru Nips finder du masser af inspiration til brugskunst i romanstisk stil.

For at komme i gang kan du tage udgangspunkt i din lidt mere finurlige side, med fokus på det praktiske og elegante.

admin