Hvorfor hedder det sutsko?

Der er da ikke nogen der sutter på sine sko… eller er der? Jo, der er en mening bag ordet selvom mange nok bare kalder det en hjemmesko eller en indesko. Det er den type sko du kun bruger inde. Den sidder løst på foden og er typisk lavet af lækre bløde materialer som stof, filt og måske naturgummi. Skoen er let at tage af og på og har en flad sål.

Sutskoen er hæklet

Sutskoen er oprindelig den lille hæklede sko som småbørn har på fødderne. Når barnet ligger der på puslebordet og ser sine fødder, så går der ikke lang tid før de ender i munden. Selvom voksne aldrig ville proppe en sko i munden, så er det en helt naturligt måde for små børn at udforske en ny verden. Den hæklede sko ryger hurtigt af og bliver til en alternativ sutteklud. Og sådan opstod sutskoen.

Synonym for hjemmesko

Hjemmesko har mange navne. Ofte har de et hyggenavn fordi det er en varm lille sag der får dig til at slappe af og føle dig tryg. Vi elsker hygge. Derfor hænger sutskoen fast i sproget. Hjemmeskoen er synonym med hygge. Vi tager den på når vi kommer trætte hjem fra arbejde og smider os på sofaen – for nu skal der hygges igennem.

Haflinger sutsko af uld

Du kan kalde dine hjemmesko for slippers, futter, kaniner, tøfler og hvad du ellers kan finde på. Om vinteren er de bedste sko lavet af uld. De er slidstærke og varmer fantastisk når sneen drysser og frosten bider. Hos Det Halve Kongerige kan du købe sko der udelukkende er lavet af naturmaterialer som uld og kork. De er for den miljøbevidste hyggetrold. På med sutskoene og frem med en kop varm te og en god bog. Så bliver det ikke bedre.

admin