Hjælp til selvhjælp: Støt den ældre i hverdagen

Mange af os vil med tiden se vores forældre eller bedsteforældre kommer til at døje med at få hverdagens små aktiviteter til at hænge sammen. Når man bliver gammel, sættes man fysisk tilbage, og det påvirker alle de små ting i hverdagen, som vi tager for givet. Vi giver her gode råd til, hvordan du kan hjælpe den ældre til selvhjælp.

Problemer med hørelsen?

Mange ældre vil med tiden komme til at døje med hørelsen, og det er noget, som ikke blot er irriterende for den ældre, men også dem omkring personen. Samtaler skal gentages, og det bliver en smule pinligt for den ældre og irriterende for andre. Det leder til en person, som ikke kan deltage i samtalen på samme måde. Med et høreapparat fra Starkey kan du komme disse problemer til livs.

Hjælp til våde gulve

En af de store udfordringer ved at blive gammel er også, at man ikke har den samme koordination i hverdagen som tidligere. Og det betyder, at det er sværere at gå rundt i huset og op og ned af trapper. Det kan være særligt problematisk på badeværelset, hvor der er risiko for fald. Fald i denne alder kan være særdeles kritisk, men med skridsikre måtter kan du gøre det til en bekymring mindre.

Køkkenredskaber

Det kan være svært at åbne en dåse eller en krukke med håndkraft, når man kommer op i alderen – og det er selvsagt irriterende ikke at kunne spise det samme, som man kunne tidligere. Der skal ikke gås på kompromis med maden, og du kan derfor investere i køkkenudstyr, som er venligt for svage led og muskler.

admin