3 tips til at effektivisere dit landbrug

At drive landbrug er ikke bare noget, man gør som hobby ved siden af sit arbejde. Det er dit arbejde, og det er det typisk 24 timer i døgnet. Der er altid noget at tage sig til på en farm, og det kan godt være hårdt at gøre de samme hårde ting igen og igen. Vi giver dig her et par tips til, hvordan du kan gøre livet på farmen nemmere for dig selv.

Lider dit kvæg af sur vom?

Sur vom er et ganske normalt problem for kvæg, men det skal alligevel tages fat om for, at kvæget kan leve optimalt. Problemet er særligt udbredt for malkekøer, så hvis dine køer lider af manglende sult eller uregelmæssig foderoptagelse, kan problemet være sur vom. Med natriumcarbonat 25 kg kan du komme den sure vom til livs.

Vægt til kvæg og grise

Mange dyr på dine gård skal nok på et eller andet tidspunkt slagtes, men det kræver typisk, at de har en bestemt vægt, før det kan lade sig gøre. Med en grisevægt, eller kreaturvægt, som det også hedder, kan dyrene selv gå op på vægten via en rampe, hvilket gør det meget nemmere at veje dyrene. Det kan selvsagt være svært at bære dem op med håndkraft.

Multivogne

Har du mange dyr, du skal tage dig af dit daglige virke som landmand? Så vil du sikkert gerne mindske tidsspild ved at fodre så mange dyr som muligt på samme tid. Med en multivogn kan du have foder eller eventuelt piller og andet småtilbehør til alle dyrene på én gang.

admin