Kør ordentligt: 3 tips til bedre trafiksikkerhed

Trafiksikkerhed er kommet meget i fokus de senere år af flere årsager. En af den grunde er, at straffen kan synes lav for de mennesker, som bevidst bryder loven og udgør stor fare for dem omkring sig. Hvis du gerne vil undgå at være en del af de kedelige statistikker, har vi her samlet nogle bud på, hvordan du undgår det.

Kør bil, når du kører bil

Du har sikkert set diverse kampagner for trafiksikkerhed, som handler om, at du skal køre bil, når du kører bil. Og der findes mange gode råd til at højne sikkerheden, men dette er det mest overordnede og generelle råd. Lad være med at snakke i håndholdt telefon og brug eventuelt en Brodit mobilholder, når du tager din telefon, så du altid har hænderne på rattet og ved håndbremsen.

Det er ok at tage kurser igen

Hvis du er usikker på dine køreegenskaber, er der ikke noget galt i at få opfrisket reglerne for god kørsel. Det kan være, at du ikke har kørt i lang tid, eller det bare ganske enkelt er for længe siden, du tog dit kørekort. Vi går hele vores liv med kun et par timers uddannelse til kørsel, så det er naturligt, hvis noget forsvinder.

Lad ikke følelserne tage overhånd

Der findes mange idioter i trafikken, og nogle reagerer udadtil ved at køre irriterende eller provokerende. Det skal du ikke lade dig kyse af. Tæl til 10 og ignorer dem, fordi de vil gerne have en reaktion fra dig, og det er farligt for både dig og dine medtrafikanter.

admin