Disse produkter bør du altid have i virksomheden, hvis du arbejder med olie

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Olie bruges i rigtig mange sammenhænge. Det fungerer rigtig godt til en række forskellige ting, men når du arbejder med det, er det vigtigt, at du sørger for, at det ikke slipper ud i vand eller jord. Det kan være gennem kloakker, direkte forurening af havvand eller ferskvand, eller fordi det er blevet spildt på jorden, og det så senere bliver skyllet ud i nærmiljøet af regn. 

For at kunne arbejde sikkert med olie er der en række produkter, som det er en god ide, at du altid har i din virksomhed. En af dem er for eksempel absorberingsgranulat. Det kan du for eksempel købe på webshoppen oliesug.nu. De har et stort udvalg af produkter, som du kan bruge, hvis du har spildt olie eller kemikalier, eller hvis du vil forhindre en oversvømmelse. 

Absorberingsgranulatet kan bruges både til olie og kemikalier og både til brug indenfor og udenfor. Det er lavet af planter, så det kommer ikke til at forurene yderligere, hvis det for eksempel blæser væk. Det kan være, hvis du har spildt olie på jorden uden for dit værksted eller din butik, har lagt noget absorberingsgranulat på, og der så kommer et vindpust, der tager noget af det øverste, der ikke har suget olien og derfor ikke er blevet tungt endnu. Granulatet er enten lavet af tang eller træ og er derfor 100 % naturligt. 

Et andet vigtigt produkt at have, hvis du arbejder med olie i nærheden af vandet, er en flydespærre. Den lægger du ud på vandet, så den kan dæmme op for, at olie breder sig yderligere. Flydespærren kan være så lang eller kort, som du har brug for. Mange bruger flydespærren præventivt. Det vil sige, at de lægger den ud, inden de har spildt – bare for en sikkerheds skyld. Det er med til at gøre, at olien ikke spreder sig, hvis de skulle komme til at spilde noget. Det er helt klart også en mulighed, som du kan overveje. 

Hvis din virksomhed ligger i et område, hvor der ofte er oversvømmelser, er det en god ide, at du altid har en mobil dæmning liggende. Det er en lang tube, som du fylder med vand, når du har brug for den som en dæmning. De mobile dæmninger kan blive op til en halv meter høje. Fordelen ved dem er, at de er meget hurtige at fylde. Typisk tager det bare fem til ti minutter med et ordentlig vandtryk at fylde dem. Det er derfor langt hurtigere end at stå og bakse med sandsække. 

Emilie Ann Jacobsen