Gode bøger med strikkeopskrifter til dig, der dyrker den simple, nordiske stil

Hvis du hører til dem, der godt kan synes, at strik ofte bliver lidt for spranglet, er det en god ide for dig, at du går på jagt efter en bog med strikkeopskrifter, hvor de er lidt mere simple. Det kan i forhold til måden, de bliver strikket på, i forhold til farver, eller begge dele.

Et af de steder, hvor du kan finde rigtig mange bøger med strikkeopskrifter, er hos sommerfuglen.dk. De har en butik i København, men bor du ikke i byen, kan du bestille bøgerne via deres omfattende webshop. 

Hos sommerfuglen.dk kan du for eksempel finde bogen Keep It Simple. Det er en bog med striktrøjer til kvinder. Forfatteren har både lagt vægt på, at trøjerne skulle have nogle rene linjer, og at de skulle være enkle i farverne. Hvis du godt kan lide en simpel, eventuel nordisk stil, er der rigtig mange trøjer i bogen, der vil passe til dig. 

En anden god bog til dig, der ønsker noget simpelt at strikke, er Hammershøi på Pindene. Den beskriver en række simple huer og halstørklæder. Det er en oplagt bog for dig, der er nybegynder, fordi opskrifterne netop er så nemme. Huerne er flotte og ensfarvede, og det er selvfølgelig helt op til dig, hvilke farver du vil bruge. 

En tredje god bog med strikkeopskrifter er Råt og Godt. Benspændet i bogen har været, at det er det samme garn, som de i alt seks ophavskvinder til opskrifterne har skullet bruge. Det gør modellerne meget forskellige, men de er alle forholdsvis enkle i deres design, mens sværhedsgraden i forhold til at strikke dem kan variere. 

Er du til sjaler, er boge Sjaler Nordfra, en god bog for dig. Der er nogle farverige sjaler imellem, men mange af dem er ensfarvede og har netop et meget enkelt udtryk, der passer til den nordiske stil. 

Emilie Ann Jacobsen