Bliv klogere på sænkning af undervogn

I dette indlæg vil vi give dig information om undervogne og sænkning af en undervogn, hvor vi vil forklare dig nærmere om, hvad du opnår med dette, og hvad du skal være opmærksom på, når du giver dig i kast med manøvren at sænke en undervogn

Der er overordnet to store fordele ved at tænke din undervogn, og der findes forskellige metoder til at gøre dette, men først opridser vi lige de to fordele:

– Ved at få sænket din bil vil du opleve en større stabilitet på vejen og et generelt bedre vejgreb og sikkerhed.

– En sænkning af din undervogn giver også mindre vindmodstand, så du oplever en større brændstofbesparelse i længden.

 

Det var fordelene ved at vælge en sænkning af din undervogn, men hvilke metoder findes der så til at gøre dette? Her nævner vi de tre mest udbredte metoder:

Sænkningssæt

Sportsundervogn

Gevindundervogn

Som udgangspunkt kan disse tre metoder udføres i tre forskellige kategorier: Den billige ende, mellemklassen og topklassen.

De tre metoder afføder forskellige slutresultater, hvilket også afhænger af, hvad slags bil du er indehaver af, og her er det en god idé at forhøre dig hos en kender på området til at erfare, hvilken slags metode, du skal bruge, om du så udfører arbejdet selv eller får en anden person til det.

 

Du kan få mange forskellige slags højder som resultat, efter du har fået sænket din undervogn, men ønsker du at sænke din bil med mere end 40 millimeter, så kalder man af gode grunde dette for “ekstrem sænkningshøjde”, da en sænkning over denne højde vil betyde et større tryk på dine støddæmpere, som måske kan ende i, at de bliver helt ødelagte.
Derfor bør dette kun gøres med metoden “sportsundervogn”.

 

Forhåbentligt har du her fået dannet dig et overblik over, hvilke slags metoder med sænkning af undervogn, der findes, og hvad du skal være opmærksom på.

Anders Lundtang Hansen