Afhjælp uønskede stoppede afløb

Det kan være en grel situation at stå med stoppede afløb.

Er der overhovedet nogle mennesker, der bryder sig om at have stoppede afløb?

Stoppede afløb er ikke alene uønskede og irriterende, de er også bakteriefremkaldende, uhumske og kan sprede sygdomme, hvis man ikke får gjort noget ved dem relativt hurtigt.

Faktisk er det vores mening, at så snart du er gjort bekendt med, at du står i en situation med stoppede afløb, så skal du gøre noget ved dem.

Afløb er jo ingen ny opfindelse med sin kloakering og tilsluttede rør, men indholdet i de tilstoppede afløb har forandret sig gennem tiden, hvorfor husrådene til, hvordan man bedst muligt får bugt med de stoppede afløb, også har forandret sig gevaldigt gennem tiden.

Den hurtigste løsning, der også afhænger af, hvor omfangsrig tilstoppelsen er, og hvor tæt den er på overfladen, er, hvis man kan påføre sig en stor og tætsiddende handske og selv fjerne forstoppelsen med håndkraft, hvis der for eksempel er tale om en ophobning af skidt og snavs fra brug af afløbet.

Den slags ser man især i private hjem, hvor løse hår, skidt og eventuelle ukurante effekter, der ikke burde ende i afløbet, har samlet sig sammen og dannet en prop og således hindrer gennemløb for vandet.

Skulle tilstoppelsen forefindes længere nede, end man selv kan nå ved håndkraft, uden man skal hen og brække afløbet op, så kan man erhverve sig afløbsrens i de fleste butikker, hvor man gør sine daglige køb.

Afløbsrens er dog stadig nemmest at bruge i start-fasen, hvor tilstoppelsen ikke er overvældende og helst ikke alt for stor. Følg blot instrukserne bag på præparatet.

Har man ikke lige adgang til at anskaffe sig afløbsrens og stadig står med et akut problem i form af et stoppet afløb, så siger et universelt husråd, at man kan varme en mængde vand op, nogle gange tilsat sæbe, og hælde det i det stoppede afløb og således afhjælpe eller helt fjerne årsagen til forstoppelsen.

Disse løsninger der dog dem, man bedst anvender i private sammenhænge, for hvis man står med store, tilstoppede anlæg, områder, kloakker, rensningsanlæg eller oversvømmede, kommunale afløb, så kan afløbsrens og husråd ikke gøre en særlig stor forskel.

Med specielt stoppede afløb i stort regi, anbefales det, at man henter hjælp fra et professionelt firma med stort udstyr, der kan klare mellemstore og store opgaver – og for den sags skyld også private, mindre problemer med tilstoppede afløb.

Flere af disse firmaer tilbyder endda døgnhjælp, så du med det samme kan få fikset problemet med et tilstoppet afløb.

 

Anders Lundtang Hansen